Welke stoffen kreuken niet?

Een gekreukte jurk, broek of jas ziet er niet goed uit. Om uw kleding er perfect te laten uitzien, kiest u stoffen die niet kreuken. Waar moet je in het bijzonder naar zoeken?

Ga je naar een belangrijk banket of een bruiloft en wil je er spectaculair uitzien? Als dat het geval is, kunt u het beste kleding van sterk kreukhoudende materialen vermijden. Daartoe kunt u het beste letten op de samenstelling van het materiaal waarvan het kledingstuk is gemaakt.

Niet-rottende stoffen zijn over het algemeen soepeler en veerkrachtiger dan rottende stoffen – hierdoor passen ze ook beter en zijn ze comfortabeler om te dragen. Er zij echter op gewezen dat van deze stoffen gemaakte kleding vrij duur kan zijn.
Materialen die niet kreuken:

polyester – een kunstvezel die niet eens gestreken hoeft te worden om er mooi uit te zien, vaak gekozen voor jurken en blouses
zijde – een dure maar natuurlijke vezel, vloeiend, niet erg kreukgevoelig en gemakkelijk recht te strijken
wol – kreukt ook zeer weinig, maar is gevoelig voor rafelen, hoeft ook niet gestreken te worden
polyamide – kunstvezel met hoge stretch-eigenschappen, die ook zeer snel droogt
crêpe – ook bekend als georgette of chiffon, gewoonlijk gemaakt van kunstvezels

Op welke materialen moet je letten?

Als u een outfit wilt die gemaakt is van een stof die niet snel kreukt, moet u vezels zoals katoen, linnen en viscose vermijden – het duurt vaak maar even voordat er lelijke kreuken in deze stoffen ontstaan.

Bij matterhorn-moda.nl kunt u een compleet assortiment unieke kleding kopen, waaronder kreukvrije kleding. Cottonbee is een uniek bedrijf dat op een verscheidenheid van natuurlijke en door de mens gemaakte stoffen drukt. Op ctnbee.com kunnen we een hele reeks kant-en-klare ontwerpen gebruiken of onze eigen ontwerpen uploaden om een unieke stof te creëren. Het aanbod van de onderneming is zowel gericht op individuele als op groothandelsklanten.