Wat kost een zonnepaneel

Wat zijn de kosten van zonnepanelen. De prijs van zonnepanelen is de laatste tijd gedaald, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om in schone zonne-energie te investeren. zowel voor residentiële als commerciële zonnepaneelinstallaties.

De terugverdientijd ligt tussen zeven en tien jaar omdat de kosten van zonnepanelen momenteel op een historisch laag peil liggen. Wat doen zonnepanelen gemiddeld is een van de eerste vragen die je hebt als je zonnepanelen wilt installeren.

Zonnepanelen zijn geweldig om je elektriciteitsrekening te verlagen en je vrij te maken van energieleveranciers en hun almaar stijgende prijzen. Bovendien kies je, als je voor zonnepanelen kiest, ook voor een betere, milieuvriendelijker planeet. Veel mensen zullen hun beslissing baseren op hun financiële situatie.

wat kost een zonnepaneel

Installatie van zonne-energiesystemen

De aanschaf van zonnepanelen kost eenmalig geld. De automatische terugverdientijd begint zodra de zonnepanelen opgesteld zijn en energie beginnen op te wekken. oordeelkundige investering in zonnepanelen Je hebt weinig tot geen onderhoud als de zonnepanelen op het dak liggen. Vaak is een keer per jaar de zonnepanelen schoonmaken voldoende.

De zonnepanelen iets vaker schoonmaken is aan te raden als je in een bosrijke omgeving woont vanwege vuil, zoals vogelpoep. Warmtepompen en infrarood verwarmingssystemen kunnen worden aangedreven door de elektriciteit die door de zonnepanelen wordt geproduceerd. Dit verhoogt ook de duurzaamheid van de verwarming.

De technologische levensduur van high-end luxe zonnepanelen is 40 jaar. Welk zonnepaneelpakket je ook kiest, het heeft een garantie van 25 of 30 jaar. Zelfs na 25 jaar is de garantie voor onze Economy en Luxe zonnepanelen nog steeds 85% van de aanvankelijke capaciteit.

Bepaal de hoeveelheid zonnepanelen

De hoeveelheid zonnepanelen die je nodig hebt wordt bepaald door het kWh dat je elk jaar verbruikt. Berekenen hoeveel zonnepanelen nodig zijn is eenvoudig als je eenmaal weet hoeveel kWh je jaarlijks verbruikt. De hoeveelheid zonnepanelen wordt ook beïnvloed door waar het dak zich bevindt. Schuin dak of plat dak. De prijs per piekwatt wordt gebruikt om de kosten van zonnepanelen uit te drukken (Wp)

De hoeveelheid zonnepanelen kan berekend worden met een voorbeeldberekening. Stel dat je jaarlijks 4.000 kWh wilt produceren. Het dak van je huis ligt op het zuiden. In dit geval is de jaarlijkse opbrengstfactor van de zonnepanelen ruwweg 0,9 kW/Wp. Het aantal zonnepanelen kan gemakkelijk met deze informatie berekend worden.

4.444 Wp aan zonnepanelen maak je met de formule 4.000 kWh/0,9 kWh/Wp/jaar. Je berekent hoeveel zonnepanelen je uiteindelijk nodig zult hebben op basis van het wattage van de zonnepanelen. 13 zonnepanelen, of 4.444 Wp, zijn nodig als je 350 Wp zonnepanelen gebruikt. Je energierekening zal dankzij de panelen met enkele honderden euro’s dalen.

Prijs van goede zonnepanelen

De kosten van hoogwaardige zonnepanelen lopen sterk uiteen. We raden je aan de hoogwaardige zonnepanelen niet te veronachtzamen, want het PV systeem zou vele jaren moeten meegaan. De prijs-kwaliteit verhouding voor de beste zonnepanelen is uiterst gunstig. Samen met de omvormer zonnepanelen en andere materialen, naast de zonnepanelen zelf.

Zonne-energie en gasloos wonen gaan natuurlijk perfect samen. Je kunt de opbrengst van je zonnepanelen op deze manier maximaliseren. Dit wordt geschetst in het Klimaatakkoord en is afkomstig van het gas dat we allemaal moeten gebruiken.

Zonnepanelen zijn nu veel betaalbaarder dan ze ooit waren. Natuurlijk verschillen de prijs en de opbrengst van elk type zonnepaneel. De opbrengst van zonne-energie hangt af van de kwaliteit en het wattage. Ook de kosten per paneel worden hierdoor bepaald. Voor elke omstandigheid is een ander aantal zonnepanelen nodig.

De prijs van een zonnepaneel hangt af van een aantal variabelen. Ten eerste de capaciteit van een zonnepaneel, die gemeten wordt in Wattpiek (Wp). In het algemeen kosten zonnepanelen meer naarmate ze meer capaciteit hebben. Je kunt al een dak met kleine zonnepanelen kopen voor 80 euro.

Een vuistregel voor Nederland stelt dat 1 Wattpiek in de loop van een jaar ongeveer 0,9 kilowattuur (kWh) oplevert, zodat je een idee krijgt van wat deze capaciteit inhoudt. Het piekvermogen van een zonnepaneel varieert tegenwoordig van 270 tot 375 Watt.

Dienovereenkomstig zijn er 10 tot 14 zonnepanelen nodig om de energie op te wekken die een doorsnee huishouden nodig heeft. Gemiddeld kosten 12 zonnepanelen tussen 1 en 1,50 euro per piekwatt, inclusief installatie. Dit brengt voor een doorsnee huishouden een investering van 4.000 tot 6.000 euro met zich mee. waar zonnepanelen gebruikt kunnen worden om BTW te claimen. Vraag ons advies.

Met tien 355 Wp zonnepanelen kun je in het eerste jaar gemakkelijk 3.018 kWh produceren. Dat is al een aanzienlijk deel van het elektriciteitsverbruik van een doorsnee huishouden (3.500 kWh per jaar). Je kunt je energiekosten aanzienlijk verlagen door tien zonnepanelen te installeren, nog afgezien van de installatiekosten. Het installeren van zonnepanelen is hierdoor boeiend.

Je moet bij de aanschaf van zonnepanelen rekening houden met de geschatte opwekkingscapaciteit, het vermogen, de verwachte opbrengst, de garantie, en de kosten van een zonnepanelensysteem, en de kosten en opbrengsten vergelijken.

Bron: Zonnepanelen Brabant