Waarom een online cloud backup gebruiken

Op een web-gebaseerde cloud backup sla je bestanden op waar en wanneer je maar wilt, veilig en gemakkelijk. Of je nu een grote videoclip,  je tekstbestanden, of een online back-up van je foto’s wilt. Al je bestanden worden veilig online in de cloud opgeslagen.Het verliezen van vitale gegevens is irritant en vaak onnodig. Het kan een enorme uitdaging zijn om verwijderde bestanden terug te halen, om nog maar te zwijgen van de extra moeite die daarvoor gedaan moet worden. Het verlies van onbetaalbare foto’s kan niet vervangen worden.

Waarom een online cloud backup gebruiken

Voor personen die regelmatig back-ups maken, rijst opnieuw de vraag waar die back-ups te bewaren. In hetzelfde kantoor of in een la? Als je computer crasht en je bent vergeten een reservekopie te maken, zit je nog steeds in de problemen.

Waarom is het cruciaal om een cloud back-up te maken?

Omdat deze gegevens onvervangbaar zijn, is het van cruciaal belang om er online of in de cloud een back-up van te maken. Of het nu gaat om privé foto’s of films, vitale en betrouwbare documenten, of voorwerpen die van belang zijn voor hun werk. Het is van cruciaal belang dat je online kunt vertrouwen op een cloud backup dienst. Zo ben je er zeker van dat er altijd een reservekopie van deze onvervangbare gegevensbestanden beschikbaar is. Je kunt met de online cloud backup eenvoudig al je gegevens terughalen als er iets mis gaat, en zo gegevensverlies voorkomen.

Diefstal

Helaas is diefstal van laptops en computers nog steeds een wijdverbreid verschijnsel. Er zijn regelmatig meldingen van computers die uit voertuigen worden gestolen. Ook uit woonhuizen en werkplaatsen worden computers gestolen. Je bent alle lokale bestanden kwijt als je geen backup gemaakt hebt.

Defecte harde schijf

Tien procent van de harde schijven van computers gaan in minder dan een jaar stuk. Het is belangrijk te onthouden dat niet alle crashes leiden tot het volledige verlies van gegevens. Ben je echter echt bereid het risico te lopen?

Privé beelden en gegevens verliezen

Niemand vindt het leuk als zijn privé foto’s en andere dingen verloren gaan. Het zijn sentimentele voorwerpen die niet gekocht of verkocht kunnen worden. foto’s van je ouders, je grootouders, of je eigen kinderen. oude brieven en andere privé herinneringen.

Wat is een online opgeslagen cloud backup?

Een kopie van je gegevens van je harde schijf wordt online in de cloud opgeslagen. Hij wordt gebruikt om je gegevens, of zelfs je hele harde schijf, te herstellen bij gegevensverlies. Dezelfde bestanden van je back-up worden online bewaard in een netwerk van verafgelegen servers als een back-up in de cloud.

Bron: Cloud backup