Vijf voordelen van het kiezen van kunststof raamkozijnen

1. Betere duurzame duurzaamheid

Veel van de huidige aluminium kozijnen zijn gebouwd om lang mee te gaan, vooral de orkaanbestendigheid. Maar hoe goed je ook voor kwaliteitsvolle metalen kozijnen zorgt, ze blijven na verloop van tijd vatbaar voor roest en corrosie. Kozijnen van kunststof echter niet.
In feite behouden kunststof ramen hun kleur voor onbepaalde tijd en schilferen ze niet, zodat ze niet opnieuw geverfd hoeven te worden zoals verbleekte aluminium kozijnen dat wel kunnen. De reden dat aluminium kozijnen mettertijd hun kleur of glans verliezen is dat sterk zonlicht en de elementen natuurlijke slijtage veroorzaken, terwijl kunststof nog vele jaren meegaat.

Houd er rekening mee dat wanneer we hier zeggen dat kunststof beter duurzaam is, we dat bedoelen vanuit een slijtage-perspectief. Aluminium frames zijn over het algemeen sterker, met een hogere slagvastheid, en bestand tegen grotere botte kracht- een kernreden waarom sommigen aluminium frames boven kunststof verkiezen.

Kozijnen Deurne kunststof

2. Lagere verwarmings- en koelingskosten

Hoewel aluminium raamkozijnen bekend staan om hun eersteklas stevigheid, spannen ze de kroon als het gaat om besparingen op energiekosten. In tegenstelling tot aluminium is kunststof een slechte geleider van warmte en koude – wat in je voordeel werkt. kunststof kozijnen zijn uitstekend in staat de “winterse” temperaturen van Florida binnen te houden en de hete zomerhitte buiten te houden.
Bovendien zal kunststof veel minder snel kromtrekken, zoals houten kozijnen, of indeuken zoals metaal, wat de kans op luchtlekkage helpt verminderen.
Controleer de thermische prestaties van je kunststof ramen en kies voor je huis een top kwaliteit. Niet alle kunststof kozijnen zijn gelijk gemaakt, dus doe je best voor je koopt als elektriciteitsbesparing een belangrijke invloed heeft op je aankoopbeslissing.

3. Milieuvriendelijke productie

Terwijl houten ramen vaak gezien worden als de milieuvriendelijke raamkozijn keuze, gebruiken kunststof raamkozijnen vaak minder energie en stoten ze minder broeikasgassen uit bij de productie. Ze maximaliseren ook de energie-effici├źntie tijdens het gebruik en kunnen gemakkelijk gerecycleerd worden als je aan je volgende stel ramen toe bent.
Hoewel kunststof raamkozijnen vaak de milieuvriendelijkere keuze zijn, is het belangrijk op te merken dat kunststof kozijnen vaak tussen 20-30% meer kosten dan aluminium kozijnen, vanwege het verschil in materiaalkosten.

4. Esthetische verscheidenheid

Huiseigenaars hebben de neiging naar kunststof ramen te grijpen omdat ze vaak als aantrekkelijker worden ervaren dan aluminium. kunststof kozijnen zijn er meestal in een grotere verscheidenheid aan kleuren en motieven dan aluminium raamopties toelaten, omdat metalen kozijnen een bepaald soort verf nodig hebben die speciaal gemaakt is om op het metaal te blijven zitten. Zelfs dan hebben de meeste geverfde aluminium kozijnen nog de neiging om af te schilferen naarmate ze ouder worden- maar dat gebeurt niet met vinyl ramen.
In het algemeen geldt dat als je je kunststof kozijnen goed onderhoudt, ze er vele jaren later nog steeds als gloednieuw uitzien.

5. Weinig onderhoud

Omdat je je geen zorgen hoeft te maken over het opnieuw verven of beitsen van kunststof kozijnen of ze te controleren op corrosie of rot, worden ze vaak beschouwd als minder onderhoudsgevoelig dan metalen of houten kozijnen.
kunststof kan gemakkelijk schoongemaakt worden met alleen water en zeep en heeft geen andere routinebehandeling of verzorging nodig om zijn kwaliteit te behouden. Deze ramen zijn echt de beste hands-off optie voor raamkozijnen.

Bron: Kozijnen Deurne