Uitleg van de verschillende soorten elektrische terrasverwarming

Met behulp van een elektrische terrasverwarmer kun je ’s zomers uren buiten doorbrengen, zelfs als het weer fris wordt. We hebben het over een infrarode terrasverwarmer die gebruiksvriendelijk is, gebruikt kan worden in overdekte partytenten, en eenvoudig aan de muur of het dak te bevestigen is. Je profiteert het meest van de weldadige infrarode warmte.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor infrarood terrasverwarming. We schetsen de meest voorkomende modellen, en de voor- en nadelen van elk soort infrarood verwarming. Bovendien moet je weten wat de optimale toepassingen voor elke elektrische terrasverwarmer zijn en wanneer je ze moet gebruiken.

Golden tube terrasverwarming

Voor terrassen met wind is de terrasverwarmer van gouden buizen -ook bekend als halogeenverwarming- ideaal. In deze elektrische terrasverwarmer wordt kortgolvige infraroodstraling gebruikt, die een snelle verwarming tot gevolg heeft. Bovendien verwarmt de terrasverwarmer met de gouden buis heel precies en is hij niet gevoelig voor luchtverplaatsing. Dus zelfs als er een briesje op je terras staat, verlies je geen warmte. Halogeenkachels worden om deze reden vaak gebruikt, en ze zijn nu ook gebruikelijk in tuinen en huizen.

De terrasverwarmer met gouden buis heeft de vorm van een cirkel of een rechthoek. De lamp is bedekt met een dun laagje goud, maar straalt geen rood licht uit. De patio krijgt dankzij deze bedekking meer warmte. De bollen kosten meer dan een kwartsverwarming, maar je bespaart er veel energie mee. Er wordt een hoog rendement bereikt. Overal buiten is geschikt om de korte golf infrarood verwarming te gebruiken. Dat wil zeggen, afgesloten en beschermde plaatsen op een open patio.

Bedenk wel dat een gas terrasverwarmer nooit in een tent voor een feestje gebruikt mag worden. Dit probleem zul je niet ondervinden als je een elektrische terrasverwarmer gebruikt.

Een koolstof infrarood verwarming voor buiten

De koolstof infrarood verwarmer is de tweede soort elektrische terrasverwarmer die geen rood licht produceert. Deze vorm van verwarming wordt ook wel een “donkere radiator” genoemd omdat hij geen licht uitstraalt. Omdat deze verwarmer lange golf infraroodstraling uitzendt, wordt de warmte gelijkmatiger verdeeld. Lange golven zijn echter meer windgevoelig. Een zwartstraler wordt daarom meestal gebruikt in half-afgesloten gebouwen of een buitenplaats met weinig of geen wind. Bijvoorbeeld in een prieel, buiten onder een dak, of op een veranda. De Warmteshop biedt een verscheidenheid aan stijlen terrasverwarmers zonder verlichting. Voor je terras hebben we altijd een werkbare oplossing.

terrasverwarmer kopen

Heatstrip die infrarode straling op korte golflengten gebruikt

De heatstrip is een andere koolstof infrarood verwarming die goed werkt op terrassen. Deze werkt met infrarode straling met een korte of middellange golflengte. Daardoor komen ze in aanmerking voor terrassen die zowel winderig als afgesloten zijn. Een heatstrip is een graag geziene, esthetisch aantrekkelijke koolstof infrarood verwarming. Er zijn weer- en waterbestendige infraroodpanelen verkrijgbaar. Ze zijn eenvoudig aan de muur te hangen. Een stroomaansluiting is alles wat nodig is voor een elektrische terrasverwarmer. De terrasverwarmer is onopvallend en stil. Een infrarood terrasverwarmer is veel veiliger dan een gas terrasverwarmer en produceert geen aanstootgevende geuren. Er wordt zelfs geen open vlam of gas gebruikt.

Kwarts terrasverwarmer

De derde soort elektrische terrasverwarmer maakt gebruik van een kwartslampje. Maar deze gloeit helder karmozijnrood. De kwartslampen gloeien rood op zodra er elektrische stroom door het verwarmingselement gaat. Deze kwarts elektrische terrasverwarmer is relatief goedkoop en perfect voor terrassen die beschut zijn tegen de wind. Deze elektrische verwarmer staat ook vaak in badkamers, waar hij als extra bijverwarming dient. De elektrische terrasverwarmer voor kwarts zendt infrarode straling uit bij een middelste golflengte.

Welke elektrische buitenverwarmer moet je kiezen?

Een infrarood licht wordt door een elektrische terrasverwarmer gebruikt om warmte te geven. Infrarode energie lijkt op de warme stralen van de zon, maar zonder de gevaarlijke UV. Een verwarmingselement in een elektrische terrasverwarmer zet elektriciteit om in weldadige en heilzame infrarode warmte.

Je terras bepaalt welke elektrische terrasverwarmer je moet kiezen. We adviseren een korte golf terrasverwarmer te gebruiken als je open terras aan de wind blootgesteld is. Deze verwarmt je terras op een zeer geconcentreerde manier en is niet gevoelig voor windvlagen.

Is je terras omsloten, zoals een overkapping waar zelden wind is, kies dan een terrasverwarmer met kwarts of een warmtestrip die middengolf infraroodstraling uitzendt.

Half-binnen plaatsen, zoals een veranda, zijn perfect voor een donkere straler zoals de carbon infrarood verwarming. Deze warmte wordt wijd verspreid. Wil je verschillende elektrische terrasverwarmers in actie zien? Eenmalig, langdurig s

Infrarode elektrische terrasverwarmer

Gerichte zoneverwarming, korte golf terrasverwarmers zijn windbestendig, en elektrische terrasverwarmers hebben een zeer laag energieverbruik. aangeboden in zowel staande als hangende modellen. Snoeren zijn geen ongemak voor hangende verwarmers.
Als voorbeeld kan een terrasoverkapping. + Veilig en gemakkelijk in gebruik: geen problemen met het sjouwen van gasflessen en veilig opbergen. + Onmiddellijke en gezonde warmte. + Geen lawaai en vieze geuren rond de kachel. + Geschikt voor open en gesloten plaatsen.

Elektrische terrasverwarmer

Wil je meer weten over elektrische terrasverwarmers? Neem dan contact op met Warmteshop, je bron voor zowel binnen- als buitenverwarming die energiezuinig is. We beschrijven de werking van infrarood verwarming voor buiten. En welke terrasverwarmer het meest geschikt zou zijn voor je balkon, terras, of tuin. Bestel een infrarood terrasverwarmer uit onze online winkel als je niet kunt wachten om er een te gebruiken.

Neem contact op met onze adviseurs van Warmteshop als je vragen hebt. Er is altijd wel een infrarood verwarmingswinkel bij je in de buurt, dankzij onze meer dan 30 showrooms in de hele Benelux. Ons magazine blog heeft aanvullende informatie over infrarood verwarming, waaronder een lijst van 5 mogelijkheden voor badkamerverwarming.

Bron: Terrasverwarmer