Twitch experimenteert momenteel met channelsurfing

Een nieuwe methode om kanalen te ontdekken wordt nu getest op Twitch, en het roept dierbare herinneringen op aan kanaalsurfen op mijn TV in eenvoudiger tijden. Het project, dat de Channel Switcher wordt genoemd, maakt het mogelijk om snel te navigeren tussen previews van verschillende streams, zodat je iets interessants kunt uitkiezen om naar te kijken. Bovendien krijg je, terwijl je het gebruikt, geen enkele reclame van welke aard dan ook te zien.

Twitch experimenteert momenteel met channelsurfing

Als je op dit moment op Twitch nog niet weet waar je naar wilt kijken, kan het een uitdaging zijn om iets fris te vinden waar je misschien op wilt afstemmen. Dit geldt vooral als je niet een bepaald kanaal in gedachten hebt. De startpagina bekijken, in de zijbalk kijken wie ik volg, naar een bepaald spel of categorie navigeren om te zien wie er op dat moment streamt, en tenslotte direct naar het profiel van een streamer gaan, zijn de stappen die mijn persoonlijke overzicht vormen.

Maar als ik verder wil gaan van een stream die ik al volg, zijn de beste alternatieven die ik heb op een ander gevolgd account of een aanbeveling in de zijbalk te klikken of terug te gaan naar het Blader gedeelte van Twitch. Omdat ik vaak last heb van keuzeverlamming, is het laatste alternatief niet mijn favoriete keuze.

Het gebruik van Channel Switcher zal een snellere aanpak zijn om verschillende streams te bekijken. Gebruikers kunnen het zestig seconden durende voorproefje bekijken voor ze moeten kiezen of ze al dan niet doorklikken en de hele stream bekijken.

Het lijkt er echter op dat voorlopig slechts een select gezelschap de gelegenheid zal krijgen Channel Switcher uit te proberen. Het experiment wordt medio juli uitgeschakeld, zodat het bedrijf de testresultaten kan evalueren.

Twitch bracht donderdag enkele nieuwe verbeteringen uit, waaronder Channel Switcher. Andere updates zijn Guest Star, een nieuw hulpmiddel dat het streamers eenvoudiger maakt bezoekers aan hun show toe te voegen, en de optie om je eigen tags te maken.

Bron: Tech nieuws van Laatste Nieuws en Latest News Europe