Plafond infrarood verwarming is betaalbaar en staat mooi

Infrarood verwarming in het plafond is goedkoop en biedt uitstekende warmte. Wil je ook je verwarmingskosten verlagen? maar niet in comfort achteruitgaan? Dan moet je denken aan de installatie van een plafond-infrarood verwarming. Het is een goedkope, ongelooflijk gezellige, en energiezuinige methode om je huis te verwarmen. We beschrijven hoe het gebruik van een plafond-infrarood paneel je kan helpen geld te besparen.

Onmiddellijke verwarming vanuit het plafond

Omdat plafond-infrarood verwarming directe warmte produceert, wordt het soms een direct verwarmingssysteem genoemd. Dit is zodat de infrarode stralen de mensen, meubels, muren en vloer gelijkmatig kunnen verwarmen. Deze eenvoudige techniek werkt net als de zonnestralen om de warmte van een kamer snel te verhogen. Waarom zijn infrarood panelen in je huis zo betaalbaar en comfortabel?

Infrarood verwarming plafond Infrarood

Goedkoop energiegebruik en infrarood plafondverwarming

Zonder energie te verspillen aan het verwarmen van de lucht in de kamer, kun je snel een behaaglijke temperatuur krijgen door een infrarood verwarmingsplafond te gebruiken. Het plafond is de beste plaats om infrarood stralingswarmte te gebruiken. vergelijkbaar met hoe een plafondlamp een groter gebied bestrijkt dan een wandlamp. Omdat de directe stralen ook terug de ruimte in kaatsen, ervaar je de verbazingwekkende warmte rondom. Het systeem verwarmt alles en iedereen binnen zijn stralingsveld, waardoor het een direct verwarmingssysteem is.

Met hun dikte van slechts 1,8 cm zijn metalen infraroodpanelen de dunste op de markt en bieden ze een krachtige en effectieve warmtebron met weinig visuele impact. Ze nemen heel weinig plaats in en vallen bijna niet op. Bovendien verspreidt het geen aanstootgevende geuren en is het een stille verwarming. vergelijkbaar met hoe een centrale verwarming werkt.

Infrarood verwarmingsplafonds zijn ook betaalbaar omdat ze geen onderhoud vergen en eenvoudig te installeren zijn. Ze zijn ook ongelooflijk energiezuinig in het gebruik, waardoor je energiekosten dalen. Je ervaart dat de warme stralen je huid bijna onmiddellijk raken, want het infrarood verwarmingsplafond warmt in slechts enkele minuten op. Er wordt geen energie verspild omdat er geen langdurige opwarmperiode is.

Betaalbaar, mooi, en brandschoon

Infrarood verwarming van het plafond en de muren straalt een behaaglijke warmte uit. De lucht is ook schoon omdat er geen luchtverplaatsing is. De vochtigheidsgraad wordt op peil gehouden, en er zijn geen dwarrelende stofdeeltjes meer in de lucht. Omdat een infrarood verwarming in 5 tot 12 minuten opwarmt, heeft ze een voortreffelijke warmte. Bovendien verbruikt een infrarood paneel weinig energie en is het snel en eenvoudig te installeren. Behalve dat vraagt een IR verwarming geen onderhoud, dus je hebt er nooit omkijken naar. In werkelijkheid zijn er geen draaiende onderdelen die defect kunnen raken, en jaarlijks onderhoud is helemaal niet nodig.

Met infrarood panelen kan de luchtkwaliteit binnenshuis verbeterd worden.

Je hebt geen koolstofuitstoot en geen last van allergieën in de lucht in je huis, dankzij infrarood panelen. Infrarood verwarming is duurzaam, schoon, en milieuvriendelijk. Deze panelen kunnen een warmtepomp aanvullen of de plaats van je centrale verwarming innemen als oplossing voor het hele huis. Onafhankelijke tests hebben aangetoond dat ze vrij zijn van elektromagnetische velden (EMV’s). Stralingspanelen zijn een van de zuinigste verwarmingsmogelijkheden tijdens de levensduur van het product.

Waar moeten infrarood plafondpanelen geïnstalleerd worden?

Infrarood panelen In elke kamer kan een plafond gemonteerd worden. Alles wat je nodig hebt is een manier om elektriciteit aan te sluiten. Je kunt daarvoor de plafondaansluiting van de lamp gebruiken. Wil je ook verlichting? kies dan voor een plafond dat verlichting en infrarood verwarming heeft.

Behalve in de woonruimte kunnen infrarood plafondpanelen ook in de keuken, badkamer en slaapkamer aangebracht worden. In de keuken, waar vaak onvoldoende wandruimte is om een warmtepaneel te plaatsen, biedt het plafond een optie. Het is een goed idee om een plafondverwarming te gebruiken in een grote ruimte zoals de woonkamer. Hij verdeelt de warmte over een korte tijdspanne wijd.

Houd bij de aanschaf van een infrarood verwarming altijd rekening met de grootte van de kamer. Een slaapkamer verbruikt minder energie om te werken dan een grote woonkamer. Daarom is het van cruciaal belang het wattage te bepalen. De experts van Infraroodpanel.nl kunnen snel een berekening voor je maken. Er zijn een heleboel dingen om over na te denken. Tot die factoren behoren je specifieke verwarmingsbehoefte, de grootte van de ruimte, de plaats (zijn er veel ramen? ), en het aantal m2.

Bron: Infrarood Verwarming