Ophangen van een infrarood paneel?

Bij het ophangen van een infraroodpaneel moet de ideale opstelling gekozen worden. Omdat ze een directe weg moeten hebben naar het voorwerp dat ze moeten verwarmen, vragen infraroodpanelen wat meer aandacht bij het kiezen van de beste plaats. Om ervoor te zorgen dat jij en je gezin het meeste van de warmte ontvangen, probeer je ze altijd te richten op de delen van je kamer die je het meest gebruikt, zoals zithoeken.

infrarood paneel ophangen

Een infrarood paneel aan de muur of het plafond plaatsen

Het plafond is aantoonbaar de fijnste plaats om een infrarood paneel te monteren. De warmte wordt naar beneden gericht via een infrarood paneel dat aan het plafond hangt. en heeft een volkomen ongehinderde verspreiding van de warmte door de hele ruimte. In gevallen waarin inbouw in het plafond geen optie is, kunnen infrarood panelen op de muur gemonteerd worden, waar ze ook zichtbaar zijn. In feite is het infrarood paneel in je kamer een blikvanger. vooral het spiegelpaneel of de kunstverwarmer.

Bedenk dat je niet degene zult zijn die de meeste warmte krijgt als de infraroodpanelen door muren of meubels aan het oog onttrokken worden. De omgeving moet bevorderlijk zijn voor infrarood verwarming.

Dezelfde redenering geldt nog steeds in grotere bedrijfsruimten, maar je zult ontdekken dat vooral aan het plafond hangende producten een betere keuze bieden. Omdat ze aan het plafond hangen en de warmte wijd naar beneden verspreiden, zijn plafondverwarmers bijzonder effectief in uitgestrekte winkelomgevingen, bijvoorbeeld. Magazijnen, garages, en fabriekshallen zijn voorbeelden van (industriële) omgevingen die baat kunnen hebben bij het gebruik van aan het plafond bevestigde infraroodverwarmers.

Hoe wordt een infrarood verwarming geïnstalleerd?

Je kunt een infrarood verwarming gemakkelijk zelf in je huis installeren. Een juiste keuze zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig over de ruimte wordt verspreid. Maar dat geldt voor elke hangende installatie van infraroodpanelen.

Bij infrarood panelen worden een montageset en montagebeugel geleverd. Je kunt het infrarood paneel er zelf mee ophangen. Je hoeft het alleen maar aan te sluiten op het dichtstbijzijnde stopcontact, nadat je de montagebeugel aan de muur hebt geschroefd en het verwarmingselement aan de beugels hebt bevestigd.

Mobiele infrarood verwarming biedt een “plug and play” mogelijkheid, zodat je het meteen kunt gaan gebruiken. Het is gemaakt om vrijstaand gebruikt te worden. Als je nu meteen resultaten nodig hebt of denkt dat je in de toekomst misschien de plaats waar je het infraroodpaneel installeerde wilt verplaatsen, is het zelf ophangen van infraroodpanelen een alternatief.

Als je gewoon één of twee insteek infraroodverwarmers in je huis gebruikt, kunnen ze handig zijn. Wil je echter meerdere warmtepanelen installeren, dan kun je ze het beste professioneel laten bedraden om overbelasting van de lus in je huis te voorkomen.

Bij elk infrarood paneel hoort een handige montagekit die een boormal, een tekening, schroeven en een gebruiksaanwijzing bevat. De installatie van het infrarood paneel wordt aangeraden door twee personen te gebeuren.

Installatie van een infrarood paneel met draad

Je hebt de mogelijkheid om een warmtepaneel rechtstreeks op de elektriciteit aan te sluiten, naast de plug en play configuratie van het infraroodpaneel. Hiervoor moet een ervaren en gekwalificeerde elektricien worden ingeschakeld. Natuurlijk kun je hiervoor ook de installatiedienst van het infraroodpaneel vragen. Zij weten hoe ze de ideale plaats voor het warmtepaneel kunnen bepalen, naast het uitvoeren van een vakkundige installatie. zodanig dat de warmteverdeling zo efficiënt mogelijk werkt.

een infraroodpaneel in de douche of een natte ruimte plaatsen
Om aan de Nederlandse veiligheidsvoorschriften te voldoen, moet je een elektrische verwarming die in badkamers gebruikt gaat worden door een vakman laten bedraden. Controleer altijd of een product een IP waarde heeft die geschikt is voor gebruik in badkamers, voordat je het koopt, om er zeker van te zijn dat het doeltreffend beschermd is tegen het binnendringen van water.

De Infraroodpanelen van Infraroodpanel.nl zijn geschikt voor installatie in badkamers en andere natte ruimten omdat ze minimaal een IP44 rating hebben. Als je zelf een badkamerverwarming met stekker wilt ophangen, zorg er dan voor dat je altijd een veilige 60 cm afstand houdt van de dichtstbijzijnde waterbron.

Buitenopstelling van infrarood terrasverwarmers

Als infrarood terrasverwarmers permanent buiten geïnstalleerd worden, is het van essentieel belang ze door een elektricien te laten bedraden, zodat de bekabeling weerbestendig is. Om een zo gering mogelijke bescherming tegen het binnendringen van water te bieden, moeten infrarood terrasverwarmers die voor buitengebruik bestemd zijn een IPX4 classificatie hebben.

Op plaatsen met frequente perioden van hevige regen en ander zwaar weer kan een hogere classificatie nodig zijn. Patioverwarmers van Infrared Panel hebben een IP44 classificatie of hoger. geschikt voor plaatsing buiten.

Een aantal infraroodpanelen in een huis installeren

Zorg ervoor dat de infrarood panelen permanent bedraad zijn als je er meerdere wilt gebruiken, om overbelasting van de ringleiding in je huis te voorkomen. Als je een omvangrijke installatie voorbereidt, is het belangrijk dat je je project met een van onze vakmensen bespreekt. Zonder twijfel kunnen we je hierbij helpen.

Je kunt ervoor kiezen de installatie zelf uit te voeren als je van plan bent de IR verwarmer als bijverwarming te gebruiken. Een infrarood paneel zelf ophangen is eenvoudig met de bijgeleverde installatieset en instructies.

Bron: Infrarood paneel