Jouw crypto’s staken levert geld op

Bitcoin

Staking van cryptocurrency is een proces waarbij houders van een bepaalde cryptovaluta deze vastzetten in een digitale portemonnee om bij te dragen aan de beveiliging en het beheer van een blockchain-netwerk. In ruil voor hun deelname ontvangen ze beloningen, meestal in de vorm van extra cryptovaluta. Het concept van staking is nauw verbonden met Proof of Stake (PoS) en andere aanverwante consensus mechanismen. 

Wat is hiervoor de beloning? 

Door je cryptovaluta te staken, ontvang je beloningen. Deze beloningen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke cryptovaluta en het netwerk. Ze worden vaak uitbetaald in de gestaakte valuta zelf. Gelukkig bestaan er websites zoals High Staking Rewards waar je alle mogelijke crypto’s kan terugvinden welke je kan staken evenals bij welke exchange je het meeste krijgt om deze coins te staken. 

Gevaren van staken. 

Uiteraard zijn er wat gevaren bij het staken van cryptocurrencies. Zoals je hierboven al kon lezen, zet je jouw coins voor langere tijd vast op een digitale portemonnee waar je niet aan kan. Deze zijn voor bepaalde tijd niet beschikbaar. Is de termijn verlopen dan komen je coins terug met de opgebrachte waarde. Echter, in die tijd kan het zijn dat de waarde van de crypto die je hebt gestaakt heel wat is gedaald. 

Tevens moet je ook weten dat staken via een exchange verloopt. Dit wil dus zeggen dat het altijd mogelijk is dat jouw account wordt gehackt en men al jouw coins steelt. Het plaatsen van jouw coins op een hard wallet is nog steeds de veiligste manier van werken. 

Hoe lang ben ik mijn coins kwijt? 

Hoe lang je jouw coins kwijt bent met het staken hangt af van de exchange, evenals welke coin je net gaat staken. Ikzelf ben een fervente staker van verschillende coins. Zo heb ik coins die voor 1 maand, 3 maanden, 6 maanden en 1 jaar weg zijn alvorens ze terugkomen met hun winst.

Is er een veilige manier van staken? 

Deze zijn er zeker. Zoals je al kon lezen is het grote gevaar dat de waarde van jouw coin enorm daalt tijdens de periode dat je aan het staken bent. Echter is het ook mogelijk om stablecoins te staken. Stablecoins zijn coins die de waarde van de dollar volgen. Dit wil dus zeggen dat 1 coin gelijk is aan $1. Dus staak je deze coins voor bepaalde tijd, dan komen ze terug met dezelfde waarde als waarmee je bent gestart. Op stablecoins kan je tot 16% staking rente krijgen. Dat is heel wat en een vrij veilige manier van werken.

Gerelateerde blogs