Is het slim om een incassobureau in te huren

bitcoinsnieuws

Cashflow is cruciaal voor het voortbestaan van een bedrijf, dus onbetaalde facturen kunnen een dodelijke klap zijn. Vertragingen in betalingen kunnen grote problemen veroorzaken als het tijd is om het loon uit te betalen, schulden te bedienen en andere financiële verplichtingen te beheren. Incassobureaus bieden bedrijven een mogelijkheid wanneer al het andere faalt, door de achtervolging van de schuld over te nemen voor een vergoeding. Maar wat kunt u verwachten van een incassobureau en hoe werkt het proces? Lees verder om meer te weten te komen over waar u op moet letten bij het vergelijken van incassobureaus.

Hoe werken incassobureaus?

Wanneer u uitstaande facturen heeft en niet in staat bent geweest om te innen van uw wanbetalende accounts, kan het tijd zijn om een incassobureau in te schakelen. Incassobureaus zijn gespecialiseerd in het najagen van niet-geïnde vorderingen, meestal voor een percentage van wat ze kunnen veiligstellen.

Zodra u een incassobureau inschakelt, fungeren zij als tussenpersoon. Ze zullen proberen contact op te nemen met uw debiteuren en het onbetaalde geld voor u te innen. Het is essentieel om samen te werken met een incassobureau dat zich aan alle wettelijke eisen houdt, anders kunt u nog steeds aansprakelijk zijn voor eventuele boetes of rechtszaken die voortvloeien uit overtredingen. Als het bureau erin slaagt de schuld of een deel ervan te innen, wordt hun percentage afgetrokken van het teruggevorderde bedrag en wordt de rest aan u overgedragen.

Incassobureaus kunnen een effectieve manier zijn om achterstallige saldo’s te blijven achtervolgen terwijl u uw aandacht terugdraait naar uw bedrijfsvoering. Het is echter belangrijk om te noteren dat ze als laatste redmiddel moeten worden beschouwd. Probeer altijd eerst zelf achterstallige facturen te innen.

Hoe kiest u een incassobureau

Zodra u heeft besloten een incassobureau in te schakelen, zorg ervoor dat u de juiste selecteert. Als u het onderstaande advies volgt, kunt u erop vertrouwen dat u een gerenommeerd bureau heeft ingehuurd dat zorgvuldig met uw account zal omgaan.

Doe uw onderzoek. Verschillende bureaus hebben verschillende specialiteiten. Sommige zijn bijvoorbeeld beter in het behalen van resultaten bij grotere bedrijven, terwijl anderen gespecialiseerd zijn in het innen van vorderingen van thuisbedrijven. Zorg ervoor dat u samenwerkt met een bedrijf dat daadwerkelijk aan uw behoeften voldoet.

Vraag of ze gekwalificeerd zijn. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar voordat u een incassobureau inschakelen, moet u ervoor zorgen dat zij gekwalificeerd en gelicenseerd zijn om als schuldinvorderaars te fungeren.

Niet elke staat vereist dat incassobureaus een licentie hebben, maar de meeste wel. Voordat u uw zoektocht begint, begrijp de licentievereisten voor incassobureaus in uw staat. Op die manier, wanneer u bureaus interviewt, kunt u intelligent praten over de vereisten van uw staat.

Controleer bij de bureaus waarmee u spreekt of zij voldoen aan de licentievereisten voor uw staat, vooral als ze elders gevestigd zijn. U moet bevestigen dat ze zich houden aan de regels van de Fair Debt Collection Practices Act (FDCPA). U moet ook controleren bij uw Better Business Bureau en de Commercial Collection Agency Association voor de namen van gerenommeerde en hoog aangeschreven schuldinvorderaars.

Begrijp hoe ze voor u zullen werken. Hoewel u deze schulden aan een incasseerder overdraagt, vertegenwoordigen zij nog steeds uw bedrijf. U moet weten hoe ze u zullen vertegenwoordigen, hoe ze met u zullen werken en welke relevante ervaring ze hebben.

Wanneer u incassobureaus overweegt, vraag hen dan welke tactieken ze gebruiken in hun incassoproces. Alleen omdat een tactiek legaal is, betekent dat niet dat het iets is waar u uw bedrijfsnaam mee geassocieerd wilt hebben. Een gerenommeerde schuldinvorderaar zal met u samenwerken om een plan op te stellen waarmee u kunt leven, een die uw voormalige klanten behandelt zoals u behandeld zou willen worden en toch de klus klaart.

Soms vertrekken debiteuren uit de stad. Als dat gebeurt, gebruiken veel bureaus de tactiek van skip tracing. Dat betekent dat ze toegang hebben tot bepaalde databases om een debiteur te lokaliseren die geen doorzendadres heeft achtergelaten. Dit kan een goede tactiek zijn om specifiek naar te vragen.

U moet ook dieper ingaan op de ervaring van de incasseerder. Hebben zij eerder met bedrijven in uw branche gewerkt? Is uw situatie buiten hun ervaring, of is het iets waarmee ze bekend zijn? Relevante ervaring vergroot de kans dat hun incassopogingen succesvol zullen zijn.

U moet ook bespreken met het incassobureau hoe zij met u zullen samenwerken. U moet een contactpersoon hebben met wie u kunt communiceren en updates kunt ontvangen. Ze moeten duidelijk kunnen aangeven wat er van u wordt verwacht in het proces, welke informatie u moet verstrekken en wat het ritme en de triggers voor communicatie zullen zijn. Uw gekozen bureau moet in staat zijn om aan uw communicatiebehoeften te voldoen, niet u dwingen om die van hen te accepteren.

Bron: https://www.hfmincasso.nl/

Gerelateerde blogs