In november wordt Google Hangouts stopgezet

Na de stopzetting van Google Hangouts voor Workspace gebruikers in februari, begint Google nu met de overgang van gratis, individuele Hangouts gebruikers naar Chat. Google zei dat degenen die nog steeds de Hangouts mobiele app gebruiken in een blogbericht een melding zullen krijgen om over te schakelen op Chat.

In november wordt Google Hangouts stopgezet

Gebruikers van Hangouts in Gmail op het web zullen pas in juli gevraagd worden over te schakelen op Chat, aldus Google. Google stelt dat het klanten “minstens een maand” van tevoren op de hoogte zal brengen voordat het begint met het omleiden van de Hangouts site naar Chat. Hangouts zal nog tot november toegankelijk zijn op de desktop site.

Verwarrend genoeg zijn Google Chat en GChat (of Google Talk), waar Google eerder deze maand definitief mee stopte, niet hetzelfde. (Hangouts zou aanvankelijk GChat vervangen, maar hier zijn we dan.) In 2018 maakte de firma haar intenties om klanten van Hangouts naar Chat te verplaatsen duidelijker. In 2020 werd de dienst voor alle gebruikers gratis beschikbaar.

Google zou al je huidige Hangouts discussies automatisch naar Chat moeten verplaatsen als je die dienst nog gebruikt. Voordat Hangouts in november formeel met pensioen gaat, geeft de firma je ook de kans om een kopie van je gegevens te downloaden met zijn Takeout dienst.

Google schrijft dat het een paar nieuwe mogelijkheden uitrolt, zoals de mogelijkheid om rechtstreeks te bellen, inline threads te maken in Spaces (de omgedoopte versie van Rooms), meerdere foto’s te delen en te bekijken, om mensen over te halen naar Chat over te stappen.