Hoe koop je de beste BBQ grill voor jou

De dagen worden langer en het weer warmt op. Het is zomertijd. En dat betekent dat het grilseizoen in volle gang is.

Van tailgates tot barbecues in de achtertuin deze zomer, nu is het de uitgelezen tijd om in een grill te investeren — en er zijn tal van mogelijkheden, variërend van een pelletgrill, een klassiek houtskoolmodel of een gasgrill.

Barbecues vergelijken BBQ

De juiste grill voor je kiezen betekent beslissingen nemen over veel verschillende factoren: soort brandstof, grootte, prijs, stijl en extra functies. Dat alles kan snel overweldigend worden, dus we hebben onze beste tips verzameld voor het vinden van de perfecte pasvorm voor je patio, en we werken ze regelmatig bij. Hier zijn een paar belangrijke kenmerken om te overwegen.

Er zijn honderden grills, en de keuze beperken kan intimiderend zijn. De juiste brandstof voor je vuur bepalen is een goed begin.

Wat voor soort grill is geschikt voor jou? Het antwoord hangt af van welke kookstijl en mate van gemak je van je grill verwacht. Aan elk type kleven voor- en nadelen, dus als je hun belangrijkste kenmerken kent ben je goed op weg naar een match made in barbecue heaven.

Gas BBQ

Gasgrills zijn een van de meest voorkomende brandstofsoorten. Gebouwd in een karretje gebruiken gasgrills ofwel een opsteekbare vloeibare propaantank, ofwel aardgas via een ombouwset die de grill op de aardgasleiding van je huis aansluit.

Het debat over aardgas of vloeibaar propaan brandt heet. Aardgas brandt schoner in termen van broeikasgassen, het is goedkoper in gebruik en je hebt geen last van het bijvullen van propaantanks. Je zult je grill echter niet kunnen verplaatsen omdat hij op een gasleiding aangesloten is. Vloeibaar propaan is de populairdere brandstofkeuze, en het is draagbaar. Het is ook duurder en moet bijgevuld worden. Het goede nieuws is dat veel gasgrills voor beide geschikt zijn, dus je hoeft niet meteen te kiezen.

Met een gasgrill heb je meer controle over de hitte en hoe die over je kookoppervlak verdeeld wordt. Gasgrills zoals de Char-Broil Commercial 3-pits zijn geweldig om te regelen tussen hoge hitte voor dichtschroeien en lagere hitte voor gelijkmatig koken. Wil je echter vlees zoals hele kippen of riblappen uren achter elkaar garen, dan zul je betere resultaten krijgen met een houtskoolgrill, pelletgrill of rookoven.

Waarom een een barbecue kopen

Houtskool BBQ

Houtskoolgrills bieden de traditionele rokerigheid waaraan de meeste mensen denken als ze zich een gegrilde smaak voorstellen. Ze zijn er in veel soorten en maten, waaronder de originele Weber Kettle die het tegenwoordig zo algemeen bekende houtskoolgrill ontwerp introduceerde. Houtskoolgrills hebben echter hun eigenaardigheden, dus je moet bereid zijn er wat werk in te steken als je deze weg inslaat.

Houtskoolgrills branden met houtskoolbriketten of brokken houtskool. Dat is waar de rokerige smaak vandaan komt. Je zult iets meer tijd moeten besteden aan het aansteken van de briketten en het voorverwarmen van het rooster dan bij een gasgrill. Je moet ook de grill schoonmaken en de houtskoolas weggooien als je klaar bent met grillen.

Houtskoolgrills zijn misschien niet zo nauwkeurig of aanpasbaar als een gasgrill als het op koken aankomt, maar ze hebben een uitgesproken smaak en zijn de meest betaalbare optie. Je vindt kleine, draagbare houtskoolgrills voor zo weinig als 10 euro.

Bron: Barbecues vergelijken