Een van de grootste cryptocurrency geldschieters Celsius bijna failliet

Een van de grootste cryptocurrency geldschieters ter wereld, Celsius Network, heeft faillissementsbescherming in de VS aangevraagd. Een maand na het bevriezen van de tegoeden van klanten in de nasleep van ernstige marktvolatiliteit in de cryptocurrency wereld.

Een van de grootste cryptocurrency geldschieters Celsius bijna failliet

De aankondiging van de Chapter 11 faillissementsaanvraag in de federale rechtbank van New York komt na weken van geruchten over de financiële stabiliteit van Celsius, die hoopte één van de grootste cryptocurrency banken te worden. Zij beloofden de consumenten betere rendementen en minder risico.

Door bij hun Bitcoin, Ethereum en Tether te storten konden consumenten via Celsius wekelijkse rentebetalingen verdienen. De naam van het platform geeft elk jaar tot 18% rente, Dit was wel afhankelijk van het token en de tijdsduur. Volgens Celsius waren 1,7 miljoen personen op het platform actief.

Recent onderzoek in de media heeft uitgewezen dat Celsius enorme inzetten deed op onbewezen initiatieven om leningen te kunnen verstrekken aan bekende cryptocurrency bedrijven. Volgens een woensdag gepubliceerd onderzoek van de Financial Times nam Celsius nog grotere risico’s toen het verlangen van institutionele beleggers naar nieuwe leningen vorig jaar begon af te nemen.

Het startup bedrijf met hoofdkwartier in New Jersey beweerder dat het tussen 1 miljard en 10 miljard Dollar  aan activa en passiva had, en meer dan 100.000 schuldeisers.