De beste festivals wereldwijd

Ben je een echte festivalganger en wil je het festivalseizoen naar een hoger niveau tillen? Wat dacht je van een festival buiten je eigen land? Hoewel Nederland en België elk jaar vele festivals organiseren en het dak er regelmatig afgaat tijdens de zomer, kan het eens leuk zijn een festival in een ander land te bezoeken. Plak er een paar daagjes aan vast en je hebt je mini vakantie te pakken! Inspiratie nodig? In dit artikel de beste festivals ter wereld!

Sziget festival

Sziget, Hongarije

Elk jaar barst het feest voor een week los op het oude Obuda-eiland in Hongarije. Sziget staat bekend om zijn vele podia en is al een begrip sinds de eerste editie, die in 1993 plaatsvond. Er zijn naast de hoofdpodia waar de grootste artiesten komen, podia voor jazz, blues, wereldmuziek, maar ook vind je er theater, dans, mode en sculpturen. Het is een groot creatief, muzikaal festijn en een bezoek aan Sziget staat dan ook garant voor diversiteit en avontuur.

Songkran Festival, Thailand

Tijdens het Songkran Festival viert Thailand het Nieuwjaar uit de Siamese tijd en is een feest voor alle generaties. Het festival wordt ook wel ‘feest van het water’ genoemd, omdat je iedereen mag nat maken (lees: gooien), dit zou namelijk voorspoed beloven in de toekomst. Droog ga je het niet houden hier, want iedereen trekt alles uit de kast om elkaar nat te maken. Er wordt tijdens Songkran ook enorm veel gedanst en gedronken en je hoort er overal muziek. Eigenlijk zou je Songkran kunnen omschrijven als ’s werelds grootste en vriendelijkste watergevecht.

Holi Festival, India

Hoewel een colorrun dicht in de buurt komt van het Indiaanse festival, moet je voor de full experience toch echt afreizen naar het Holi Festival in India. Tijdens het Holi Festival wordt de lente gevierd en viert men de overwinning van het goede. Gekleurd poeder vind je hier overal, iedereen is versierd en het is een groot kleurrijk festijn.

Coachella, Amerika

Dit zesdaags muziekfestival wordt gevierd in Californië en vindt plaats in de Colorado-woestijn waardoor je temperaturen kunt verwachten van wel achtendertig graden, dat wordt gegarandeerd zweten! Coachella is een festival waar kunst en muziek samenkomen en deze sfeer voel je overal. De muziek hier is zeer divers, je vindt er zowel rock, pop als elektronische muziek. Het publiek is hierdoor zeer divers, wat het juist zo leuk maakt. Het is maar liefst twee weekenden feest tijdens dit festival, wat je twee keer de kans geeft een kaartje te scoren. Voor een weekendje Coachella betaal je wel een behoorlijke prijs, namelijk vierhonderddertig dollar, maar sommige dingen moéten gewoon van de bucketlist, niet?

Distant Heat Festival, Jordanie

Ook dit festival vindt plaats midden in een woestijn en is ontstaan vanuit protest tegen de oorlogen en conflicten in het Midden-Oosten. Het vindt plaats ergens in Augustus en grote namen zoals Tiësto en Armin van Buren treden er op. Het geeft bijna een surrealistisch beeld, zo’n gigantisch festival te midden van een lege woestijn. Tijdens de tocht er naartoe vraag je je af of je niet langzaam het eind van de wereld bereikt, maar wacht maar. Grote podia, de beste muziek en mensen dansend onder de heldere sterrenhemel. Fantastisch toch!

AfrikaBurn, Zuid-Afrika

Als laatste in het rijtje is AfrikaBurn. Dit festival wordt gevierd in Zuid-Afrika en is het Afrikaanse Burning-man (dat gigantische festival dat gevierd wordt in Nevada, Amerika). Men zegt dat AfrikaBurn geen festival is, maar een tijdelijk gecreëerde wereld waarin zelfontwikkeling, creativiteit, muziek en kunst in al zijn vormen centraal staan. Het festijn duurt een week en tijdens deze week is het alsof je in een andere, magische wereld leeft. Het is een bijzondere ervaring die moeilijk te beschrijven valt met woorden. Mijn tip: ontdek het zelf!