Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij grote cryptobedrijven een bredere shake-out van de markt kunnen ontketenen als ze niet snel opgelost worden.

Tijdens de vroege ochtend van de Londense handel handelde de prijs van Bitcoin, de populairste cryptocurrency ter wereld, nauwelijks onder de symbolische drempel van $20.000.

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Bitcoin bereikte zaterdag een dieptepunt van $17.592,78 en markeerde daarmee de eerste keer sinds december 2020 dat de cryptocurrency voor minder dan $20.000 verhandeld werd. Door de recente catastrofe in de cryptocurrency sector heeft de munt dit jaar ruwweg 60 procent van zijn waarde verloren, waarbij 37 procent van dat verlies alleen deze maand al optrad.

De daling kan worden toegeschreven aan uitdagingen die verschillende belangrijke spelers in de sector ervaren. Volgens marktdeelnemers kunnen extra prijsdalingen een domino-effect hebben, waarbij andere beleggers in cryptocurrency gedwongen worden hun holdings te verkopen om verliezen te dekken en aan margin calls te voldoen.

De oprichters van het cryptocurrency hedge fund Three Arrows Capital spraken met de Wall Street Journal voor een artikel dat vrijdag verscheen. De opmerkingen van de oprichters kwamen op dezelfde dag dat de op Azië gerichte cryptocurrency geldschieter Babel Finance zei dat het opnames zou staken.