Belasting auto berekenen nummerplaat

CarTax moet gebruikt worden voor de berekening van het kenteken van de autobelasting. Omdat we de voor jou voordeligste berekeningstechniek toepassen, heb je de laagst mogelijke BPM betaling. Als je een auto, motorfiets, camper of ander voertuig dat buiten Nederland gekocht werd in het Nederlandse systeem voor de registratie van voertuigen wilt inschrijven, moet je een BPM-aangifte indienen.

Belasting van personenauto’s en motorfietsen is wat we bedoelen als we het over BPM hebben. Dit houdt een geldelijke verplichting van jouw kant in voor alle motorvoertuigen die in Nederland geregistreerd zijn. BPM wordt eenmaal geheven voor elk voertuig dat een Nederlands kenteken krijgt.

Belasting auto berekenen nummerplaat

Maar voordat je de BPM-aangifte kunt indienen, moet je het voertuig eerst laten identificeren of onderzoeken in een RDW keuringsstation. Dit is een voorwaarde voor het indienen van de BPM-aangifte. Daarna heb je een gewaarmerkt taxatierapport nodig van een onafhankelijke en erkende BPM taxateur zoals CarTax. Uiteraard voldoet ons BPM taxatierapport aan de eisen die de belastingdienst stelt.

Na de inspectie door de RDW kan de taxateur van CarTax het belastingbedrag voor het autokenteken bepalen. Na de afsluiting van de uitgebreide taxatie krijg je een BPM taxatierapport dat je kunt gebruiken om je BPM belastingaangifte in te dienen. CarTax is een erkende BPM taxateur die ervoor zorgt dat je steeds het belastingtarief betaalt dat in je eigen belang is.

Hoeveel moet je betalen voor de nummerplaat en de registratie van je voertuig, afhankelijk van de berekening?
De vraag die natuurlijk opkomt bij het berekenen van het kenteken voor de motorrijtuigenbelasting is hoeveel je in BPM moet betalen. De hoeveelheid criteria die bepalen hoe hoog de BPM voor je ingevoerde auto is, is als volgt: Dingen als de huidige marktwaarde, hoe oud de auto is, de accessoires, de uitvoering, en vooral het CO2 emissieniveau.

Er zijn drie verschillende benaderingen om de verschuldigde belasting op het kenteken van een auto te berekenen:

BPM afschrijvingstabel

Berekening van de BPM op basis van de waarde van de prijslijst.
Gevalideerd taxatierapport BPM (contrabewijs taxatie).
CarTax zal altijd de berekeningsmethode kiezen die de beste resultaten oplevert. Dit levert je een hele reeks belastingvoordelen op. We doen een BPM taxatie over het hele land Nederland.

Je bent meer dan welkom om ons op elk moment in ons kantoor te komen bezoeken, of we kunnen naar je toe reizen. CarTax kan je een BPM taxatie van je ingevoerde auto, camper, of caravan of motorvoertuig bezorgen als je contact met ze opneemt.

BPM berekening

Je hebt er baat bij dat een berekening van je BPM voor je wordt gemaakt. Het bedrag dat betaald moet worden om een BPM taxatie te krijgen wordt bepaald door de waarde van de ingevoerde auto, motorfiets of caravan. Je bespaart geld op de BPM aangifte als onze professionele BPM taxatie uitwijst dat de dagwaarde van het ingevoerde voertuig lager is dan de dagwaarde die volgens de normale BPM afschrijvingsmethode berekend wordt.

Nieuwe auto

Als het voertuig minder dan 6.000 kilometer op de teller heeft of minder dan zes maanden geleden werd vervaardigd, dan wordt het als een nieuw importvoertuig beschouwd, ook al werd het in het buitenland gekocht. Dit geeft aan dat de BPM berekend zal worden met de nieuwwaarde van het voertuig als basiswaarde. Bovendien eist de fiscus dat je een BTW van 21% over de totale aankoopprijs betaalt.

Vrijstelling van BPM

In bepaalde gevallen geldt een vrijstelling voor de BPM. Dit is bijvoorbeeld het geval met oldtimer personenauto’s, volledig elektrische auto’s (omdat ze geen CO2 uitstoten), en auto’s die als verhuisgoederen of erfgoederen het land binnengebracht worden. Er zijn nog meer vrijstellingen mogelijk; raadpleeg CarTax als je denkt dat je aan de criteria voldoet.

Een tweedehands voertuig binnenbrengen

Als je een tweedehands voertuig invoert, moet je slechts een deel van de BPM betalen, die ook wel de residuele BPM wordt genoemd. Het is onmogelijk om te generaliseren over welke strategie tot de laagste BPM betaling zal leiden, omdat elke omstandigheid uniek is. Daarom moet je nooit een beslissing nemen zonder eerst een erkende BPM specialist zoals CarTax te raadplegen voor informatie en begeleiding. Wat is de BPM taxatie van auto-import? Binnen vierentwintig uur bieden we een bevestigd taxatierapport aan.

Berekening van BPM uitgevoerd door CarTax

Heb je hulp nodig bij het bepalen van de BPM voor je voertuig van buitenlandse makelij? Neem dan contact op met de importexpert van CarTax. Wij helpen je graag terwijl je in een geïmporteerde auto rijdt die een Nederlands kenteken heeft. Voor de all-in prijs van slechts 220 euro zorgen wij voor het opstellen van het BPM rapport, de belastingaangifte, en de verzending naar het belastingkantoor.

Autohandelaars, onafhankelijke autohandelaars, en particulieren kunnen allemaal van onze diensten gebruik maken om hun auto’s, motorfietsen, campers, en bestelwagens te laten taxeren. Een BPM berekening bij de invoer van een auto is noodzakelijk, want zonder een BPM aangifte kan geen Nederlands kenteken door de RDW worden verstrekt. Nadat je het bewijs van vergunning gekregen hebt, kunnen de kentekenplaten vervaardigd worden en je bent dan vrij om met je voertuig de weg op te gaan.

Bron: Belasting auto berekenen kenteken