3 Redenen waarom overschakelen op soybean oil

3 Redenen waarom voedingsfabrikanten overschakelen op biologische soybean oil

Veel fabrikanten doen dat tegenwoordig. Met de trend naar gezonde, niet genetisch gemodificeerde en biologische voedingsmiddelen, zoeken veel fabrikanten van gewone voedingsmiddelen naar biologische alternatieven voor nieuwe schone productlijnen. Omdat soybean oil (sojaolie) een van de belangrijkste spijsoliën is die tegenwoordig in de voedingsmiddelenindustrie gebruikt worden, is het geen verrassing dat dit biologische alternatief in populariteit toeneemt. En dat gaat in een razendsnel tempo.

Het is ook een gemakkelijke overstap voor veel fabrikanten. Hier is de top 4 van redenen waarom voedingsmiddelenfabrikanten overschakelen van conventionele sojaolie op gecertificeerde biologische sojaolie.

1 – Het is Non-GMO

Veel voedingsmiddelenfabrikanten zitten midden in de opbouw van nieuwe biologische en non-GMO productlijnen op dit moment. Als je al een productrecept hebt dat prima werkt met soybean oil, is een overstap van appels op appels die het smaakprofiel van je product niet aantast, ideaal.

soybean oil

Wat is Non-GMO? Dit staat voor Non Genetically Modified Organism, vrij vertaald ‘niet-genetisch gemodificeerde ogranismen’. Bij non GMO producten zijn de eigenschappen van planten, bacteriën of gisten niet veranderd door genetische modificatie.

Als gecertificeerde biologische soybean oil is deze ook automatisch Non-GMO. Als je een Non-GMO sojaolie zoekt, is dit een van de meest voorkomende en gemakkelijk verkrijgbare opties. Hoewel er Non-GMO Project Verified Soybean Oil (die niet biologisch gecertificeerd is) op de markt is, is het aanbod ervan zeer gering.

Biologische sojaolie is op dit moment in veel groter aanbod (interessant genoeg door de populariteit van biologisch sojameel, een bijproduct van de olie), dus als je een Non-GMO sojaolie zoekt, is de kans groot dat je hoe dan ook bij de biologische versie uitkomt.

2 – Sojaolie is geperst met behulp van expellers

Ook biologische sojaolie wordt met behulp van expellers (walsen) geperst. Dit betekent dat de olie fysiek uit de sojaboon wordt geperst in plaats van met chemische oplosmiddelen (zoals hexaan) te worden verdreven. Deze productiemethode heeft meestal een lagere opbrengst, maar wordt beschouwd als een gezondere extractiemethode.

3 – Het is een eenvoudige overstap van conventionele sojaolie

Als je product al conventionele sojaolie gebruikt, is dit biologische alternatief een ideale pasvorm. De biologische optie heeft namelijk een vergelijkbaar smaakprofiel en kleur, waardoor je een eenvoudige overstap probleem kunt doen.

Met de toegenomen vraag naar natuurlijke, non-GMO en biologische oliën stappen veel voedselproducenten snel af van conventionele soja. Wil je het eenvoudigste alternatief voor conventionele soybean oil? Dan kan je terecht bij Agrioil.

Hoge kwaliteit soybean oil levernacier

Consequent hoogwaardige soybean oil van Agrioil, leverancier soybean oill, geven je een heleboel extra voordelen. Zoals een hoog serviceniveau, toegewijde klantenrelaties, een sterke bevoorradingsketen en een sterk transportnetwerk. Ons brede assortiment biedt voor elke toepassing een soja-optie is.

Bron: Soybean oil suppliers